Skip to main content

Björsbrödernas skattgömma

Jag och kusin Anders hittade en gång en kista på ett loft i ladan till höger om Björsgården. I den fanns sköldar och svärd och allt en 12-åring kunde drömma om. Allt i trä, förstås, men skickligt och snyggt gjorda. Det måste ha varit brödra-skarans utrustningar (leksaker) men vi hade roligt med dem varje gång vi var där!

Syrran Pia var mer intresserad av hästar och pysslade med farfars häst Fjällan, medan vi krigade med brödernas utrustning. En gång kom Pia och hästen Fjällan i vägen för ett anfall vi utförde. Fjällan blev rädd och skenade litet och Pia vägrade släppa taget och släpades efter. Hon fick en fraktur i armbågen och hål i jeansen!!

Pia vittnade om att Gunilla tröstade henne eftersom Pia trodde att Jonas&Eivor skulle bli arg över att hennes jeans återigen hade blivit trasiga, men Gunilla sade att det ju var huvudsaken att det gått bra. Jonas och Eivor blev dock upprörda över att hennes jeans återigen var trasiga. Att hon hade en fraktur i armbågen uppdagades först dagen efteråt och än idag bär hon ett ärr på armbågen till minne av brödernas hemliga gömma :)

Mikael Björs